Roggie's girls

Oh, intellectually we believe in having a good heart, a chirpy penis, a lively intelligence, and the courage to say ”shit” in front of a lady.

torsdag, april 06, 2006

nostalgi

Naturligtvis missade jag nästan tåget. Jag hamnade mellan en tjej som lyssnade på fransk trance i hörsnäckor och en bitter kvinna som armbågade mig när hon sov. Jag kunde inte sträcka ut benen, jag kunde inte luta huvudet någonstans. Dock måste jag säga att det bästa med hela min packning var att jag hade tagit med en filt, thank god for the blanket säger jag. Annars hade jag frusit ihjäl.

Det var ganska fint att åka tåg ändå. Jag skrev tills de släckte taklamporna (jag vågade inte tända lampan över min stol eftersom jag var rädd att störa de andra). Sen lästa jag ut The Bell Jar av Plath och dessutom en Pause-tidning. Jag lyssnade på jävligt många skivor. Jag rökte i Gävle, livrädd för att tåget skulle åka utan mig. Jag rökte i Umeå, och blev snöig om fötterna.

När jag kom till Boden upptäckte jag till min förskräckelse att de har döpt om Järnvägsstationen till "Resecentrum" ! Gud så dumt.

Jag fick i alla fall vänta på bussen i en halvtimme, det kändes som vanligt. Det sjuka var att alla stockholms stress shit-jag-måste-hinna-med-tåget-annars-får-jag-vänta-i-fyra-minuter bara rann av mig. Jag stod lugnt och väntade i en halvtimme. Sen kom bussen, och det var den där kvinnan med grått hår och knallrött läppstift som körde. När jag gick på lekis och var kär i en pojke som hette Per, så brukade hon skoja med oss när vi åkte bussen. Men hon kände inte igen mig.

Jag åkte förbi träningsklubben där jag tränade kampsport tills jag kräktes för några år sedan. Min favoritpub som jag knappt varit på sen rökförbudet, där satt alltid jag, Bosse, Westbang och Joel och pimplade bärs och räkte cigaretter. Sen brukade vi prata med de max 15 andra besökarna. De spelade alltid Rolling stones eller Dylan om vi bad dem, och vi brukade få gratis chilinötter. Det var grymt.

Sen åkte jag förbi Bränna Strand, där jag drack mig full på Ouzo i en buske när jag var tretton och sen åkte karusell tills jag spydde lakritssmak genom näsan. Ärligt talat fattar jag inte hur jag lyckades cykla hem helskinnad varje gång jag hade druckit mig full. När jag gick på högstadiet var jag en jävel på att dricka sprit, hembränt mest (för att leva upp till klyschan). Nu dricker jag nästana ldrig sprit, thank god, men övar mig på vinet vilket ni trogna bloggläsare kanske redan har förstått.

Sen åkte jag förbi Medborgarplatsen, vilket rätt och slätt är några busskurer. Jag passerade Åhléns, gågatan, såg good old Juntti utanför Dressman, några ungar som jag trodde fortfarande gick på mellanstadiet stå och röka utanför Kioskbaren. Allting var sig likt, men ändå inte. Bussen åkte vidare förbi Statoil, där vi av en slump råkade fira nyår 2004, blossandes på varsin cigarr alldeles för nära bensinpumparna.

Jag passerade förbi den där konstgräsplanen, och kullen som ligger bredvid. Där satt jag och Martin och drakc folköl och hånglade i somras, och jag minns att jag i den stunden tänkte att jag var jävligt lycklig. Vidare förbi de stora hyreshusen där Jonte brukade ha fest (när han bodde där vill säga), rondellen upp mot gamla lasarettet, där övade jag med min heta körskolelärare Niklas att inte köra för fort. gamla sjukhuset, där ligger Silentium som alla stans ungdomar jobbar på typ. Tillbaka till rondellen och vidare i fem minuter längs väg 97 mot min hood. Jag plingade och klev av, sa hejdå till busschauffören av gammal vana. Sen plumsade jag genom snön från hållplatsen längs cykelbanan till mitt hus.

Jag klev in och Milton (min sexårige systerson) såg mig, han blev chockad och ropade till Jessica (min syrra, hans mamma) att "Andrea är här", varav hon svarade. "Sluta skoja nu". I love surprises. Mamma blev glad. Hon kramade mig länge.

Sen spelade jag piano.
Sen somnade jag (hade knappt sovit någonting under resan)

Imorgon ska jag köra till Djoko (han bor trettio minuter ifrån mig) och vi ska åka till Luleå CITY (!) och jag ska försöka hitta ett nytt stift till hans LP-spelare. Grymt roligt att köra bil faktiskt, jag tror alltid att jag hade glömt bort hur man gör eftersom jag kör så sällan. Men det sitter som SMÄCK! Sen ska jag och Djoko äta pizza, vår enda planerade aktivitet sen tidigare. Det ska bli grymt.

Nu ska jag kramas med Kiwi.

Hon kan hoppa.

tjolavips.

/r.

3 Comments:

  • At 10:50 em, Anonymous Anonym said…

    i´m not a dude, i´m a chick. ahh ok, är det en skola du rekommenderar?

    jag försöker nämligen komma på vad jag ska göra av mitt liv, och en skrivarlinje känns mest rätt. men svårt att hitta någon bra, och då jag troligen ska flytta upp till sthlm inom kort så tänkte jag titta runt lite i det området.

     
  • At 11:12 em, Blogger padam padam said…

    jag rekommenderar den absolut, men det beror ju på vad du vill och så.

     
  • At 1:28 em, Blogger padam padam said…

    Andy darling, asbra skrivet, jag känner nästan hur det rycker i boden-tarmen, och då är jag ändå infödd stockholmare, BORN AND RAISED, som du vet

    /grizz

     

Skicka en kommentar

<< Home