Roggie's girls

Oh, intellectually we believe in having a good heart, a chirpy penis, a lively intelligence, and the courage to say ”shit” in front of a lady.

onsdag, april 26, 2006

porr für alle, tack

Har just beställt medierådets "koll på porr". Ska bli intressant att läsa. Jag tror jag har en liten crush på Andja Hirdman som skrivit i den, hon är ju föreläsare här på skolan och jag tycker hon är så cool. Har iofs redan bläddrat igenom den som pdf, men det är så mycket mer konkret med en bok i handen. Jag brinner lite för sånt där, alltså sexualitet i media, hur sexualitet förändras över tiden, vad som klassifieras som normalt nu och då, fetisher, avvikande sexualitet, hbt-frågor... Det är fascinerande! Jag skulle vilja forska om det. När jag var yngre hade jag en vision om att jag skulle skriva en bok som Deviant Desires på svenska men nu i dagarna kom ju den där boken "Pervers? Om sex utöver det vanliga ut" och det var ju typ samma sak, så där sprack det. Måste få tag på den boken. Jag är fruktansvärt sexuelliberal. För att använda en ack så sliten klysha: Så länge ingen blir skadad och alla är med på det så är det ok. Fast jag skulle nog vilja lägga till att så länge ingen blir skadad som inte vill bli skadad, lite lagom sådär, så är det ok. Heh.

I koll på porr så framgår det tydligt att majoriteten av killar kollar på porr, och det tycker att det är kul, upphetsande och lärorikt. Tjejerna kollar inte alls lika mycket och de tycker oftare att porr är äckligt, avtändande och kvinnoförnedrande. Först och främst så undrar jag vad medierådet menar med porr. Det finns ju, som bekant, en hel del att välja på. Är det bara mainstream heteroporr de menar? Flatporr? Bögporr? Bdsmporr? Porr för folk som tänder på gummistövlar? "Kropparna som förekommer i porren är också stöpta i samma form. Kvinnorna har stora bröst och rakade kön..." står det i rapporten, sida 14. Ehm. Nja. Som sagt, det beror ju på vilken sorts porr. Jag kan ge medierådet en hel radda med exempel på porr där kvinnorna är allt annat än späda, slätrakade flickkvinnor med enorma bröst. Porrens kvinnoideal är inte särskilt heterogent, om man anstränger sig lite mer än att bara titta på de sidor som kommer fram vid en googling på "porn".

Men om det är så som medierådets rapport visar, att det är ett sådant flagrant gap mellan unga killars och unga tjejers uppfattning om porr, så är det fan sorgligt.
Det kan ju ha sina orsaker. Mycket av den porr som finns är skapad för män och som (hyfsat) heteorosexuell kvinna så märks det naturligtvis. Som porrsugen dam finns det inte mycket att ta till, antligen blir det bögporr eller hetroporr med ett "manligt perspektiv" (jag gillar egentligen inte den termen, då menar man ju att det finns något som är specifikt och i grunden manligt, och det vet jag inte...). Myten om att mannen tänder på visuell stimulans och kvinnan på emotionell finns fortfarande kvar. Är det därför porr riktad mot kvinnor inte alls är lika stort, inte på långa vägar? Jag hävdar att det är just en myt, och den som inte tror mig inbjuder jag gladeligen till oss hemma hos Roggie för att med egna ögon och öron se och höra att så inte är fallet. Ok, alla tjejer (och jaja, killar med) vill inte se på porr, men för dem som vill borde det finnas ett acceptabelt utbud. Lite mer jämställdhet i porrfördelningen skulle sitta fint.

Vilken porrblogg. Jag tror jag är pervot hemma hos Roggie. Jag skulle ha passat in på det glada sjuttiotalet när det var fri sex och nudistläger och shit. Egentligen vill jag ju bara att alla ska känna kärlek och inte skämmas för sin sexualitet och sina kroppar, och sen kan vi tillsammans sitta lite avspänt nakna framför lägerelden och spela aukustisk gitarr med blommor i håret (ALLT hår). När jag klyvt lite vin kan jag sitta och med darr på rösten förklara hur FINT det är med kärlek, och sex och hur värdefull den där intimiteten är, att det är sådant man lever för... Shit, den strama hästsvansen och pärlörhängena till trots är jag nog en hippie i hjärtat.

/jess aka. the hungry bitch

6 Comments:

  • At 2:52 em, Blogger Eric Goesta Rosén said…

    Jag var med dig hela vägen tills det blev dags att sitta naken och spela gitarr. Det skulle klä mig förbannat illa. Dessutom sjunger jag illa.

    Var det inte förresten någon undersökning för bara veckan sedan som Aftonbladet/TEMO eller så gjorde där ungefär 40% av männen och 45% av kvinnorna uppgav att de tände på porr. Jag minns inte hur vetenskaplig eller ovetenskaplig den undersökningen var i och för sig.

     
  • At 3:15 em, Blogger padam padam said…

    jag tror du skulle vara hemskt söt under naket gitarrspelande. Jag sjunger dessutom sjukt dåligt, men det låter jag inte hindra mig.

    har inte sett den undersökningen, vore intressant.
    /jess

     
  • At 4:48 em, Blogger Eric Goesta Rosén said…

    Jag skulle kanske vara söt på samma sätt som utvecklingsstörda är söta. Men inte på det andra sättet, som jag i så fall föredrar.

     
  • At 4:58 em, Blogger padam padam said…

    nä, det tror jag först när jag får se det! (utmaning)
    /j

     
  • At 5:09 em, Blogger Eric Goesta Rosén said…

    It's a deal. I bastun. Efter 100 white russian.

     
  • At 3:34 em, Anonymous Anonym said…

    haha, då säger vi det!
    /j

     

Skicka en kommentar

<< Home