Roggie's girls

Oh, intellectually we believe in having a good heart, a chirpy penis, a lively intelligence, and the courage to say ”shit” in front of a lady.

fredag, mars 17, 2006

tanterna loves me

Jaha.

Jag vaknade vid nio av att mina roomies skulle till sina respektive skolor. Jag vred mig plågat i den inströmmande morgonsolen. Sen gjorde jag tappra försök att somna om trots att Brill & Jess levde om med skåp och kastruller (?) Till slut gav jag upp. Men då åkte de förstås så där var jag: vaken & ensam. Yippie.

Jag bestämde mig för att ta tag i dagen, gick därför upp och åt två mackor och drack en liter vatten. Sen drog jag på mig jeans och gick ut för att avnjuta dagens första cigarett.

Eftersom jag inte gillar känslan av att vara ledig (fri skrivtid) och overksam så bestämde jag mig för att åka till stan och sätta mig någonstans och skriva. Hamnade på kulturhuset, och där satt jag i kanske en timme. Jag ska nog inte sitta där mer. Jag var nämligen omringad av ungefär 400 äldre män som luktade odeur d´hommes veille (wild guess) öh, gamla män. Det var tråkigt. Dessutom blir jag alltid så paranoid av att sitta bland folk och skriva, TÄNK OM DE LÄSER VAD JAG SKRIVER OH MY GOD.

Efter att ha fått någon slags nu-kan-jag-känna-mig-aningen-nöjd-känsla så gick jag därifrån. På Sergels Torg var det massvis av människor och en tjej höll ett tal om kollektivavtal och ungdomar på arbetsmarknaden och så vidare. Sen spelade tre gamla rävar "imagine" av Johan Lennon. Jag fick världens fredsstämning och var tvungen att ringa min mor för att dela med mig av upplevelsen. Hon blev glad, den lilla socialisten. Sen ringde jag Fredde och nu har vi stämt möte någonstans någongång idag. Öh. I alla fall tänkte vi gå på Strindbergsmuséet. (Tidigare nämnde jag ju att man helst ska hitta på en sofistikerad aktivitet om man vill locka Greven ut ur sin Kista, därför sa jag Strindbergsmuséet så att han kan få känna sig beläst och belevad, eller nåt.)

Ikväll ska Grizzlan ha middag för sina tjejkompisar och jag har bjudit in mig själv. Den planerade maten verkar helt underbar. Jag gillar mat som man bara får utan att behöva laga. Igår var jag hon T för att reda ut en massa tjafs, det kändes länge hopplöst men det blev bättre efter ett tag. Han bjöd nämligen på mat. Haha. Nej men vi löste det väl så gott det går. Helt sjukt god thaimat i alla fall. Jag måste bjuda igen honom någongång, jag funderar på att göra världens godaste lasagne i hans ugn (vi har nämligen ingen hemma hos roggie). Dock känns det inte helt bra än, med tjafset alltså. Och eftersom T har snokat reda på den här bloggen så KAN JAG INTE LÄNGRE SNACKA SKIT OM DIG :) Jag skojade bara. Inget kan hindra mig från att snacka skit om folk. Hahah.

Anyways, en jobbig grej är att jag igår fick reda på en sak om imorgon som jag inte ville veta. Därför ska jag låsa in mig och se schlagerfestivalen och hata Carola tills mina lungor är röksugna och då ska jag ta en cigg. Bra plan.

Baba Sonic i onsdags, var en jävla härva. För det första så mådde jag jävligt bra hela kvällen förutom vid de tillfällen som tjafs uppenbarade sig, men det var inte så ofta thank god. Mitt tidigare nämnda schema blev inte av alls, tyvärr. Detta då eftersom vi gick till ÖLRAVE först och det sög blodröv. Därför kastades hela kvällen om. Vi kom inte till Baba förrän ett kanske, och då var vi så taggade att scheman inte kom på tal.

En rolig grej är att hela postpunksgänget från Grottan dök upp, däribland Roggah den gamle röven. Jag kände mitt Grottanhjärta bulta lite hårdare vid hans nyfriserade och rödsvartrandiga uppenbarelse. Naturligtvis så var gänget tvunget att hävda sig genom att demonstrativt knuffa in de som dansad epå dansgolvet, i väggen, när de skulle gå förbi. Det var skrattretande. Det roligaste med Häftiga Alternativa Stilar, är att de alltid måste leva upp till sina stilar. Exempelvis så måste de där postpunkarna vara jävligt dryga och överlägsna var de än är, det vill säga, är de på Baba (vilket är TOTALFEL och TOTALTÖNTIGT för dem) så måste de se ut som att de egentligen inte hör hemma där hela tiden, inte prata med någon utöver sitt egna häftiga gäng, och dessutom titta överlägset på folk omkring sig som inte Tillhör Gänget. Rätt jobbigt, verkar det som.

Sen fick jag ett skamligt förslag av Brittas trummis som erbjöd sig att sova i samma säng som mig. Sen spillde hon öl på mig men eftersom hon var så glad så märkte jag det knappt.

Jag glömde också totalt bort att det var någon slags föreställning på skolan igårkväll, det hade jag velat se, men jag var så upptagen med att hänga på St Eriksplan.

BTW, tusentals gamla förbipasserade tanter börjar prata med mig när jag sitter utanför vår port och röker. Jag som försöker vara så svår och läskig i en tants ögon! De verkar mest se mig som en liten flicka som behöver en kompis i lämplig ålder (typ 75) TROTS mitt svarta hår och BLEKA ansikte! Jag har de senaste dagarna fått ungefär 4 kommentarer gällade vädret, 3 om att jag borde sluta röka och ungefär 56 rynkiga (men söta) tantleenden. Kanske borde jag börja sticka, för att bygga på dessa nya relationer?

Jonteboy ringde mig igår frpn Linköping, jag inspirerade honom at göra en blogg. Nu ska jag se om jag hittar den.

Tjolavips.

/Rub.

1 Comments:

  • At 7:00 em, Anonymous Anonym said…

    Illaluktande män är helt klart ingen höjdare. Sprang in i en på biblioteket i fredags, eller snarare, han kom och ställde sig vid mig. Han luktade: sprit, cigg, apelsiner och något oidentifierat som gav mig en flashback till högstadiet. Sandenskolan stank.
    "Sög blodröv", förresten. Det kan mycket väl vara den bästa beskrivning jag någonsin hört. Säger allt, liksom.

     

Skicka en kommentar

<< Home